🇷🇴 CUM E SĂ FII FATĂ?

Cum-e-sa-fii-fataCând am primit o invitație-provocare de la Editura Univers să scriu despre această temă, m-am gândit că va fi ceva extrem de simplu și super distractiv. La urma urmei, îmi place la nebunie să fiu fată și nu aș vrea niciodată să fiu altceva. Dar cu toate că a fost distractiv, n-a fost deloc ușor să sap prin sertarele memoriei și să mă plimb prin casă cu orele, vorbind de una singură, în căutarea răspunsului la întrebarea asta atât de complexă: “Cum e să fii fată?”

Nu știu dacă am reușit nici pe departe să ilustrez o poveste pe-atât de frumoasă cum e coperta acestei antologii, însă după ce am citit textele celorlalte fete, am simțit că roșesc de mândrie să-mi văd numele în aceeași lucrare cu ale lor. Dana Săvuică, Ioana Chicet-Macoveiciuc, Cristina Andone, Adela Dan, Raluca Feher, Miruna Ioani, Andra Nistor, Victoria Serman – opt femei care, la fel ca mine, și-au așternut pe hârtie gândurile, amintirile, esența lor feminină. Această carte mi se pare la fel de evocatoare ca un parfum neobișnuit, cu note simple, dar și cu adieri exotice – o definiție a femininului. De un lucru sunt sigură: am să o păstrez ca pe o comoară, și-am  să o răsfoiesc iar și iar de-a lungul anilor ce vor urma, mai ales că acesta e primul titlu din cărțile mele în limba română care a apărut și în format tipărit. Trebuie să recunosc că arată superb lângă colecția mea dragă!

mde

Cartea poate fi cumpărată de pe site-ul Editurii Univers și din librării, inclusiv Cărturești, Diverta, Humanitas, și altele.

cumpara

Advertisements

One comment

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s